BENTAYGA
Bentley Knokke Front three - quarter view of Moonbeam coloured Bentley Bentayga driving along a road.
Bentayga (V8) WLTP-rijcyclus: brandstofverbruik, l/100km - Gecombineerd 12,8. Gecombineerde CO₂-emissies - 296 g/km.

BENTAYGA

Overzicht

De Bentayga is een ongelooflijk luxueuze SUV, die u het unieke evenwicht van opwindende prestaties en exquise vakmanschap van Bentley geeft, gecombineerd met de veelzijdigheid van een SUV. De Bentayga is verkrijgbaar met een krachtige 4,0 liter V8-benzinemotor, en biedt twee verschillende lay-outs voor de zetels aan: een luxueuze configuratie met vier zetels en een flexibele met vijf zetels. Door het enorme assortiment opties, waaronder een All-Terrain-specificatie voor off-road rijden, is dit een luxe SUV die u overal kan brengen.

Leg vandaag al contact met ons om een testrit te boeken of om meer te weten te komen over de Bentayga via Bentley Knokke.

Design

De Bentayga is uitgesproken herkenbaar, van de zwarte matrix grille met chromen omlijsting en centrale staaf tot de krachtige heuplijn. Het is een werkelijk fantastisch ogende SUV, die zowel luxe als kracht oproept.

Aan elke kant van de beroemde voorgrille zult u LED-matrixkoplampen met kristallen effect zien. De flanken tonen meer glanzende details, waaronder grote, gepolijste, chromen, vleugelvormige ventilatieopeningen. Er zijn plastische zijdrempels aangebracht en 21”-wielen die de onmiskenbare aanwezigheid van de auto op de weg nog versterken.

Binnenin is handgemaakte lederen bekleding gecombineerd met fineerafwerkingen die volgens uw keuze op maat kunnen worden besteld met hoogglanzende houten afwerkingen, hout met open poriën of technische afwerkingen. Er zijn opties om contrasterend stiksel, biezen en borduurwerk toe te voegen om het interieur tot leven te brengen, en pakketten zoals de specificatie Leather voor de bovenste cabine, waarbij leren bekleding wordt toegepast voor de stijlen en het dak. Hij geniet zelfs van grafische elementen op het instrumentendisplay die werden ontworpen om te passen bij het karakter van de auto.

Leg al vandaag contact met ons om meer te ontdekken over de opties voor personalisatie beschikbaar voor de Bentayga via Bentley Knokke.

Prestaties

U kunt een Bentayga bestellen met een 4,0 liter V8-benzinemotor met twee turbo’s die een vermogen heeft van 550 pk en 770 Nm koppel, waardoor de Bentayga versnelt van 0-100 km/u in maar 4,5 seconden (0-60 mph in 4,4 seconden) en een topsnelheid bereikt van 290 km/u (180 mph). Alhoewel hij het vermogen van een V8 levert, bevat de motor technologische vooruitgang waardoor hij efficiënter wordt. Dat is onder andere een variabel slagvolume, waardoor vier van de acht cilinders automatisch kunnen worden uitgeschakeld als vol vermogen van de motor niet nodig is. Het moment dat u meer vermogen vraagt en uw voet het pedaal indrukt, schakelen ze automatisch weer in, waardoor de volle kracht van de motor losbarst.

Technologie

Door de ingebouwde Wi-Fi-hotspot is de Bentayga volledig verbonden met de buitenwereld. Hij bevat zowel Apple CarPlay* als Android Auto**, zowel met bedrade als draadloze implementaties, zodat u uw telefoon kunt integreren op de manier die u past.

De rijhulpsystemen omvatten Adaptive Cruise Control met Lane Guidance, Predictive Adaptive Cruise Control voor als u de snelweg verlaat, en Green Traffic Light Prediction.

Achteraan in de auto geeft de draadloze Touchscreen Remote gemakkelijk toegang aan de passagiers tot de cabinefuncties, waaronder de zetelinstellingen, het geluidssysteem en de airconditioning, die een nieuw slim bewakingssysteem bevat om continu verontreinigingen weg te filteren en de luchtkwaliteit te optimaliseren.

Voor toegang van op afstand tot uw auto is er de smartphone-app My Bentley. Dat bevat nuttige functies om uw auto te vinden als u vergat waar u hem parkeerde, en hij waarschuwt u als het alarm afgaat. Het kan worden gebruikt om te parkeren terwijl u niet eens in de auto bent.

* Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
** Android is een handelsmerk van Google LLC.

Personalisering

Er is een keuze uit zeven standaard kleuren, maar als u ook de kleuren van het uitgebreide assortiment en de lak van Mulliner meetelt, zijn er ongeveer 60 kleuren waaruit u kunt kiezen. U kunt wielen kiezen tot een maat van 22”, en voor een nog gedurfder houding kunt u de Blackline-specificatie toevoegen. Dit pakket exterieurafwerkingen bevat zwarte varianten voor veel van de gepolijste chromen details die standaard op de auto worden geleverd. De Styling-specificatie voegt nog een slanke carrosseriekit van koolstofvezel toe.

Voor het interieur van de auto hebt u nog meer opties. Ze brengen de Front Seat Comfort-specificatie en sfeerverlichting, waardoor u overal in de cabine de kleur en intensiteit van de sfeer opwekkende LED-lichten kunt bepalen.

U kunt Bentley Dynamic Ride toevoegen, een krachtig 48-volt antirolsysteem dat de cabine in de bochten horizontaal houdt, zonder compromissen te sluiten voor het comfortabele rijgedrag dat u van een Bentley verwacht. Als u met uw Bentayga off-road trekt, stellen we voor om de All-Terrain-specificatie aan te schaffen, met bodembescherming en vier extra rijmodi voor oppervlakken met weinig tractie, zoals ijs, sneeuw, modder en zand.

U kunt vandaag al contact met ons leggen om meer te vernemen over de opties voor de Bentayga via Bentley Knokke.

Motor en technische specificaties

De Bentayga is verkrijgbaar met een 4,0 liter V8-benzinemotor.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  4.0 litre twin-turbocharged V8
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen
  550 PS / 542 bhp / 404 kw @ 5750-6000 rpm
 • Koppel
  770 Nm / 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  EU 95 to 98 RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  180 mph / 290 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 4.4 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 4.5 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5125mm / 201.77in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  2010mm / 79.13in
 • Hoogte
  1728mm / 68.03in (normal with antenna), 1748mm (height 1 with antenna), 1763mm (height 2 with antenna)
 • Wielbasis
  2995mm / 117.91in
Brandstofverbruik
 • WLTP-rijcyclus:
 • Laag
  21.5 l/100 km
 • Gemiddeld
  13.0 l/100 km
 • Hoog
  10.6 l/100 km
 • Extra hoog
  11.4 l/100 km
 • Gecombineerd
  12.8 l/100 km
 • Gecombineerd CO2
  296 g/km
 • Rijbereik
  664 km
 • Verbruiksklasse
  D
  Effizienzklasse D

VRAAG INFORMATIE

Verplicht veld

Gelieve hieronder uw persoonsgegevens in te vullen en dan zullen we binnenkort telefonisch met u contact opnemen om uw vraag te behandelen. 

MARKETINGVOORKEUREN
Gelieve uw contactvoorkeuren hieronder in te vullen om zeker te zijn dat u op de hoogte blijft van nieuws, producten en service-informatie over Bentley. Mededelingen van Bentley omvatten: exclusief nieuws van Bentley, productinformatie, verhalen over het merk, uitnodigingen voor unieke evenementen, mededelingen in verband met eigendom van een Bentley en marktonderzoek om ons te steunen bij het ontwikkelen van de toekomst van Bentley.

Ik zou graag gepersonaliseerde berichten van Bentley willen ontvangen via: